woensdag, 3. september 2008 - 16:00

Politieauto reed zonder sirene door rood

Haarlem

Uit het door de politie ingestelde onderzoek is gebleken dat de bestuurster van de politieauto, die zondag 31 augustus op een kruising een 15-jarige meisje op de fiets aanreed, zonder sirene door het rode licht is gereden. Dit heeft de politie woensdag 3 september bekendgemaakt.

De politieauto was gevraagd ondersteuning te verlenen bij een ernstige aanrijding op de Schouwbroekerbrug en was daarom met spoed en met gebruik van zwaailicht en sirene onderweg.

Omdat ze door het geluid van de sirene de berichtgeving met betrekking tot de aanrijding op de mobilofoon niet kon volgen, heeft ze de sirene even uitgezet. Daardoor is ze zonder het gebruik van de sirene door rood licht de kruising opgereden en heeft daarbij de aanrijding veroorzaakt. De bevindingen worden vastgelegd in een proces-verbaal dat ter beoordeling wordt aangeboden aan het Openbaar Ministerie.

Zondagmiddag raakte het 15-jarig meisje uit Haarlem zwaar gewond bij de aanrijding op de kruising van de Schalkwijkerstraat en de Lange Herenvest. Het meisje stak met haar fiets de straat over en werd geschept door de politieauto. Het meisje is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze een hersenschudding en rugletsel had opgelopen en haar onderbeen had gebroken.
Provincie:
Tag(s):