zondag, 6. januari 2008 - 17:07

Politiebureau's sluiten deuren

Amsterdam

De acties van de politiebonden zijn de komende week in volle gang. Vanaf dinsdag zullen alleen nog bekeuringen worden uitgeschreven voor overtredingen die de algemene veiligheid in gevaar brengen. Daarnaast zullen volgens de bonden in de loop van de week in diverse regio’s de bureaus worden gesloten.

De agenten willen een betere CAO met daarin onder meer een flinke loonsverhoging van € 200,- netto per maand, echter de verantwoordelijke minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken, wil niet op de eisen ingaan.

Vanaf woensdag regionale acties
Aanstaande woensdag zullen daarom de deuren van de politiebureaus in heel Zeeland gesloten blijven. Donderdag zal dit in de regio Zuid-Holland-Zuid gebeuren en vrijdag voeren de Amsterdamse en Limburgse agenten op deze manier actie om hun eisen kracht bij te zetten.

Geen boetes
Gesproken wordt over publiekvriendelijke acties waarbij ‘lichte overtreders’ wel staande worden gehouden door de politie maar niet worden beboet. Maandag zullen de politiebonden bekendmaken welke acties er precies zullen worden gevoerd.
Provincie:
Tag(s):