dinsdag, 30. december 2008 - 13:55

Politiehond in actie bij achtervolging

Ede

De politie heeft op 30 december rond 01.40 uur twee mannen uit Ede, van 22 en 24 jaar oud, aangehouden op verdenking van de diefstal van een auto. Deze werd kort ervoor weggenomen vanaf de Rendelaarsbos in Ede.De politie werd snel gebeld door de eigenaar, waarna de politie op het knooppunt Maanderbroek (A12-A30) op de uitkijk ging staan.

De politie-ambtenaren zagen de gestolen auto op de A12 rijden richting Veenendaal, waarop de achtervolging werd ingezet. Op de afrit Veenendaal probeerden de verdachten de auto te keren, maar deze kozen er uiteindelijk voor om uit te stappen en te voet de snelweg over te steken. Aan de andere kant van de weg konden de twee aangehouden worden. De 24-jarige man werd op de Lorentzstraat in Veenendaal door achtervolgende politie-ambtenaren aangehouden.

De andere verdachte werd opgespoord door een politiehond. Deze trof de 22-jarige man aan in het rietveld. De man werd daarvoor luid gewaarschuwd voor de inzet van de politiehond, maar daarop werd niet gereageerd. De hond spoorde de man op en beet deze in het been. De verdachte kon vervolgens worden aangehouden. Vervolgens is de man medisch behandeld aan zijn been.
Provincie:
Tag(s):