vrijdag, 21. maart 2008 - 16:40

Politiehond vindt verdachte

Purmerend

Een politiehond heeft een 25-jarige verdachte uit Purmerend gevonden die na een achtervolging probeerde te ontkomen. Surveillerende agenten in een onopvallend voertuig zagen in de nacht van donderdag 20 maart op vrijdag 21 maart rond 00.48 uur vanaf een industrieterrein een verdacht busje komen. Het voertuig werd gevolgd maar de bestuurder ging er met grote snelheid vandoor.

Na een achtervolging, waarbij het busje met gedoofde lichten en met hoge snelheid door Purmerend reed, stopte het voertuig en vluchtten twee personen uit de auto. Eén van de vluchtende personen werd door de politiehond in de struiken in een tuin aan de Sumpiusstraat gevonden.

In de zakken van de man vonden de agenten bij fouillering een flink geldbedrag, zes mobiele telefoons en de sleutels van het busje. De verdachte werd aangehouden en voor wat lichte bijtwonden in zijn arm naar het ziekenhuis begeleid. Na behandeling werd hij ingesloten en in verzekering gesteld. Hij zal in ieder geval gehoord worden voor meerdere verkeersovertredingen en -misdrijven.
Provincie:
Tag(s):