zondag, 16. maart 2008 - 23:20

Politiewagen tijdens achtervolging betrokken bij ongeval

Eindhoven

Zondagochtend rond 4.35 uur zijn een 32-jarige en een 35-jarige agent van Politie Brabant Zuid-Oost en een 41-jarige Eindhovenaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De agenten achtervolgden in hun dienstvoertuig een donkere Volkswagen Golf (IV) over de John F. Kennedylaan. De bestuurder van de Golf negeerde op de kruising met de Onze Lieve Vrouwestraat een rood stoplicht.

De achtervolgende agenten kwamen op de kruising in botsing met een auto die over de Onze Lieve Vrouwestraat reed. De bestuurder van deze auto raakte zwaargewond bij het ongeval en is met inwendig letstel en rugletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Ook de agenten zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten, de andere agent liep letsel aan zijn arm op. De donkere Volkswagen Golf ging er vandoor in de richting van de A50.

Het forensisch technisch onderzoek naar het ongeluk wordt gedaan door Politie Brabant Noord. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk en naar de bestuurder van de donkere Volkswagen Golf. Getuigen kunnen contact opnemen met Politie Brabant Zuid-Oost op 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):