maandag, 21. april 2008 - 18:55

Pontje Steur: start vaarseizoen op Koninginnedag

Werkendam

Wandelaars en fietsers kunnen vanaf Koninginnedag weer gebruik maken van Pontje Steur, in de Biesbosch ten zuidwesten van de kern Werkendam. Ook rond Hemelvaart (op 1 en 2 mei) en op Tweede Pinksterdag (12 mei) zijn vaardagen gepland. In de rest van de maand mei vaart het pontje alleen tijdens de weekenden. In het hoogseizoen, van juni tot half september, wordt alle dagen gevaren. Daarna, de tweede helft van september, vaart het pontje weer alleen de weekenden tussen 10.00 en 18.00 uur.

Pontje Steur vaart alweer voor het achtste seizoen over het Steurgat, tussen de Draepkilweg en ’t Kooike. Het brengt elk jaar meer fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven graag informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is. Reden genoeg voor alle recreanten om hun wandel- of fietstocht ook via het pontje te laten lopen. Zo kunnen zij zich zelf over deze mooie plekjes laten informeren en genieten zij tegelijkertijd van een overtocht waarop de Biesbosch zich op z’n mooist laat zien.

Op Koninginnedag, woensdag 30 april, opent wethouder Wim de Jong van toerisme en recreatie om 10.00 uur het vaarseizoen 2008 van Pontje Steur.
Provincie:
Tag(s):