woensdag, 19. november 2008 - 9:28

Pony overlijdt bij controle naar verwaarlozing van dieren

Heerenveen

De politie heeft samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) na een controle naar verwaarlozing van dieren, een pony moeten laten inslapen omdat zijn hoefbeen zodanig afgesleten was.

Na een melding van bewoners uit de omgeving ging de politie samen met twee medewerkers van de dierenambulance kijken naar een groep pony’s, geiten, schapen en konijnen die in een weiland aan de Polderdijk in Heerenveen stonden. Bij de melding werd aangegeven dat één van de pony’s al maanden kreupel liep. Daarnaast zouden meerdere dieren slecht verzorgd worden.

De pony bleek slecht op zijn hoeven te staan en was kreupel aan alle vier benen. De eigenaar verklaarde dat de pony ongeveer tien jaar geleden voor het laatst naar de hoefsmid was geweest.

De konijnen en geiten zaten zonder water en voer. Twee dagen later bleek dat de dieren nog steeds geen voer en water hadden gekregen. De pony die bij de eerst melding kreupel werd aangetroffen, werd in beslag genomen. Bij nader onderzoek bleek dat de punt van het hoefbeen van het dier zodanig afgesleten was, dat het dier ingeslapen moest worden.

Toen de situatie niet verbeterd was, na de diverse controles, zijn alle dieren in beslag genomen. De eigenaar, een 56-jarige man uit Heerenveen, heeft een proces-verbaal gekregen.
Provincie:
Tag(s):