maandag, 18. februari 2008 - 19:36

Porsche roept Cayenne V6 terug

Leusden

Porsche AG gaat de brandstofleiding in het motorcompartiment van 18.856 auto's van het model Cayenne V6 aanpassen. Het gaat om 180 voertuigen in Nederland die zijn geproduceerd tussen 30 november 2006 en 18 januari 2008.

Porsche heeft tot een terugroepactie voor deze auto's besloten omdat de mogelijkheid bestaat dat door de bewegingen die de motor maakt tijdens het rijden, de brandstofleiding in contact kan komen met afwerkingsmaterialen in het motorcompartiment. Dit kan een 'kloppend' geluid en schuurplekken op de brandstofleiding veroorzaken. Tot nu toe zijn wereldwijd vijf gevallen bekend, waarvan in slechts één geval enige schuurplekken op de brandstofleiding zijn geconstateerd. Om eventuele problemen te voorkomen, past Porsche de loop van de brandstofleiding in de desbetreffende auto’s aan.

Het aanpassen van de leiding duurt ongeveer veertig minuten. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. De eigenaars van de auto's die moeten worden aangepast, worden hierover op korte termijn geïnformeerd.
Categorie:
Tag(s):