woensdag, 11. juni 2008 - 20:39

Portugal doet goede zaken tegen Tsjechië

Portugal heeft zich na twee poulewedstrijden bijna zeker geplaatst voor de kwartfinale. Het elftal van bondscoach Felipe Scolari versloeg in een levendig duel Tsjechië met 1-3 en is door zes punten uit twee duels zo goed als zeker van de volgende ronde.

Al na acht minuten kwamen de Portugezen op voorsprong. Deco schoot in twee instanties de bal achter Petr Cech. Negen minuten later trok Libor Sionko de stand gelijk door uit een hoekschop knap binnen te koppen. In de tweede helft kwamen de Tsjechen beter voor de dag, maar het was Portugal dat met de winst ging lopen. Cristiano Ronaldo scoorde vanuit het niets de 2-1 en gaf vlak voor tijd de assist op invaller Ricardo Quaresma, die de derde Portugese treffer maakte.