zondag, 8. juni 2008 - 1:02

Portugal zorgt voor spektakel

(Elfvoetbal) Portugal heeft zaterdag in de eerste groepswedstrijd in poule A tegen Turkije voor spektakel gezorgd. In Geneve speelde de ploeg bij vlagen oogstrelend voetbal en won met 2-0 van Turkije.

Portugal had alle druk op zich. Met spelers als Cristiano Ronaldo, Deco en Nuno Gomes zou de vice-kampioen van Europa opnieuw moeten floreren tijdens Euro 2008. Het is een van de kanshebbers op de titel. Tegen Turkije moest Portugal die pretenties maar eens laten zien. En dat deed Portugal.

Een sterk blok op het middenveld stuurde individueel bijzonder sterke spelers aan. Deco, Nuno Gomes, Ronaldo en in iets mindere mate verdedigers Bosingwa en Pepe lieten individuele kwaliteiten spreken. Regelmatig liep het water in de mond bij het bekijken van hun acties. In die acties school echter ook de zwakte van Portugal. Van de individuele pogingen ging veel gevaar uit, maar doordat veel acties toch werden voltooid door één enkele speler, kwam de ploeg te weinig in het strafschopgebied van de Turken. Echt gevaarlijk werd het daardoor niet.

Portugal was vanaf het begin van de wedstrijd heer en meester op het veld. De ploeg zette alle druk op de Turken, maar creëerde niet echt kansen. Een kopbal van Pepe viel nog in het net, maar werd afgekeurd, omdat Pepe buitenspel stond.

In de tweede helft lukte het na een kwartier om het bevrijdende doelpunt te maken. Opmerkelijk was dat dit keer een goede combinatie ervoor zorgde dat de Portugezen in het strafschopgebied kwamen. Pepe benutte een goede kans na een één-twee met Nuno Gomes. Daarna speelde Portugal de wedstrijd goed en gecontroleerd uit. Aanstalten om een doelpunt te maken, maakte de ploeg niet. Desondanks profiteerde Raul Meireles in de laatste seconden nog van de ruimte die Turkije weggaf in de hoop nog een goal te maken. Hij zorgde voor de 2-0.
Categorie:
Tag(s):