dinsdag, 19. februari 2008 - 20:09

Postbank waarschuwt voor fishing e-mail

Amsterdam

Sinds enkele dagen worden klanten van de Postbank via de e-mail benadert door de 'Post Bank'. Voor de oplettende burger is meteen duidelijk dat het hier niet gaat om de gerenommeerde bank maar om een fishing e-mail van zwendelaars. Naast de verkeerde schrijwijze van de naam van de bank staat het bericht ook vol met spelfouten. De 'echte' Postbank waarschuwt haar klanten dan ook niet op de e-mail te reageren en de link, die in het mailtje staat, zeker niet aan te klikken.

Als u wel op de link klikt, wordt u gevraagd om gebruikersnaam en wachtwoord van Mijn Postbank.nl in te vullen. Deze inlogpagina lijkt op de echte inlogpagina van Mijn Postbank.nl maar is dat dus niet.


Voorbeeld tekst e-mail:
------------------------------------------------------------
Post Bankcliënt

onlangs hebben wij opgemerkt dat u aan login aan uw rekening met Postbank van een verschillend IP adres probeerde.

als onlangs u aan login aan uw rekening probeerde terwijl u reiste, dan is het mogelijk dat uw IP zonder uw kennis door spyware of ander informatie stealing virus werd geëxploiteerd die in de computer aanwezig kunnen zijn u gebruikte.

Voor ons om u te helpen uw rekeningsinformatie beveiligen, adviseren wij dat u login aan uw PostBankrekening door de verbinding hieronder aan onze veilige server te volgen:
http://www.postbank.nl//ing/pp/page/home
Dank u voor uw geduld.
®2008 Post Bank.
------------------------------------------------------------

Voor de doorgewinterde internetgebruiker is te zien dat de link niet verwijst naar de pagina van Mijn Postbank.nl maar naar een website van syberad.com.
Categorie:
Tag(s):