zaterdag, 15. maart 2008 - 23:23

Pover NAC Breda wint van hekkensluiter Excelsior

(Elfvoetbal) NAC Breda heeft zaterdagavond in een matig duel Excelsior verslagen. De Bredanaren speelden zeker niet goed, maar hadden weinig moeite met de hekkensluiter van de Eredivisie. Zonder zich al te druk te maken hield de thuisploeg de drie punten in eigen huis; 2-0.

De Brabanders begonnen sterker aan de wedstrijd. De formatie van Ernie Brandts speelde in een laag tempo, maar controleerde het duel. Excelsior kwam nauwelijks van de eigen helft af, maar grote kansen bleven uit voor de Bredanaren. Aan de andere kant vielen die wel. Na 13 minuten dook Geert den Ouden op in het Bredase strafschopgebied en schoot vanuit een moeilijke hoek hard op de vuisten van Jelle ten Rouwelaar en een omhaal van Johan Voskamp in dezelfde minuut ging maar net voorlangs.

Het elftal van Ton Lokhoff putte zichtbaar zelfvertrouwen uit de mogelijkheden en kwam beter in de wedstrijd. Zonder groots te spelen namen de Kralingers de controle over de wedstrijd over. In de 20ste minuut was Sigourney Bandjar dichtbij de openingstreffer na een goede voorzet van Den Ouden, maar opnieuw stond Ten Rouwelaar met een goede reflex een voorsprong van de bezoekers in de weg.

De Brabanders konden daar weinig tegenover stellen. Het elftal van Brandts oogde ongeconcentreerd en speelde slordig. De eerste kans van de thuisploeg was dan ook direct een doelpunt. Vlak voor de rust mocht Anthony Lurling ver komen van de Excelsior-defensie zonder aangepakt te worden. De aanvaller haalde de trekker over en zag dat zijn inzet, die op de paal terecht kwam, met meer geluk dan wijsheid alsnog tot een treffer werd gepromoveerd door Fuad Idabdelhay.

Na de onderbreking speelde de thuisploeg zoals het vaker speelde dit seizoen; het verdedigde de voorsprong en gokte op een uitbraak via de snelle buitenspelers. In de 60ste minuut leverde het tactische spel van NAC wederom een doelpunt op. Lurling speelde Joonas Kolkka aan in het strafschopgebied. De Fin draaide goed weg van invaller Leen van Steensel en schoof de bal uiterst koel achter Excelsior-doelman Ronald Graafland.

De Brabanders koesterde de ruime voorsprong en speelden de wedstrijd gedecideerd uit. De bezoekers konden geen vuist maken en de NAC-defensie bleef zeer eenvoudig op de been tegen de matig acterende Kralingse aanval. De thuisploeg kwam de resterende speeltijd niet meer in de problemen en sleepte, zonder zich al te moe te maken, de drie punten naar zich toe.