maandag, 27. oktober 2008 - 16:04

Praktijkdag voor Jonge Autorijders

Asten

De gemeente Asten organiseert in samenwerking met het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) op zaterdag 1 november 2008 een spannende en leerzame praktijkdag voor jonge autorijders. Hiertoe heeft zij alle jongeren in de leeftijd van 18½ t/m 24 jaar een brief gestuurd waarin zij de gelegenheid hebben gekregen zich aan te melden.

Tijdens de praktijkdag zijn er drie onderdelen: het rijden van een testroute waarin de jongeren zélf ervaren hoe goed men is als jonge autorijder en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Ook is er een onderdeel op een mobiele slipbaan waarbij men ondervindt hoe verraderlijk een onverwachte autoslip kan zijn en hoe lang de remafstand is bij een noodstop.

Men ervaart de werking van het ABS remsysteem en maakt onder andere noodstops bij 30 en 50 km per uur op een stroef en spiegelglad wegdek. Tot slot is er een groepsdiscussie waarin ervaringen worden uitgewisseld over de eerste opgedane eigen ervaringen in het verkeer alsmede aandacht voor de werking van alcohol en drugs in het verkeer en hoe daarmee om te gaan.

37 Jonge autorijders uit de gemeente hebben zich inmiddels aangemeld voro de praktijkdag. De groep Jonge Autorijders (in de leeftijd van 18 tot 25 jaar) is een risicovolle groep weggebruikers. In 2007 waren er in Asten drie jonge autorijders betrokken bij een ernstig ongeval.
Provincie:
Tag(s):