vrijdag, 12. december 2008 - 14:27

Premièreavond ‘Onze Paradeverhalen’

Op 8 januari aanstaande vindt om 20.00 uur de premièreavond plaats van ‘Onze Paradeverhalen’ in het Theater aan de Parade. Een hartverwarmend programma waarin een aantal bekende Bossche kunstenaars hun bespiegeling van de paradeverhalen presenteren in de vorm van een bijzondere filmdocumentaire, een beeldende kunstexpositie, een muzikale hommage en poëzie.

Filmregisseur Frank van Osch brengt een ode aan de Parade met een documentaire over bijzondere Paradeverhalen van o.a. Gerard van Maasakkers en Bisschop Hurkmans.

Via verhalen van bewoners en gebruikers krijgt de geschiedenis van dit plein een stem. “Midden in de oude stad ligt het kloppend hart van de Bosschenaren, de Parade. Een charmante dame die zich heeft neer gevleid tegen de eeuwenoude charme van de Sint Jan´s kathedraal. Dan weer jeugdig en wulps, dan weer statig en ingetogen vormt ze de salon van Den Bosch, de beste kamer van de stad, waar de gasten ontvangen worden, ontmoetingen plaatsvinden, liefdes opbloeien, en dierbaren in vroeger tijden te rusten werden gelegd. Trage sporen van schoonheid en troost, van leven en dood (verbonden met de parade). Dit eeuwenoude plein herbergt een parade van verhalen, verhalen van gewone en ongewone mensen, van het leven van alledag, ergens midden in onze stad�.
Provincie:
Tag(s):