donderdag, 10. april 2008 - 9:26

Premie autoverzekering gemiddeld gedaald

Groningen

De gemiddelde premie voor een nieuw afgesloten personenautoverzekering is in een jaar tijd met 13% gedaald. De premie bedroeg in het derde kwartaal van 2006 nog gemiddeld 477 euro per jaar; in het derde kwartaal van 2007 kostte de gemiddelde nieuwe polis 413 euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars.

Volgens het CVS is scherpe concurrentie tussen verzekeraars een belangrijke oorzaak van de stevige prijsdaling. Bovendien neemt de frequentie van ongevallen in het verkeer af. Ook gerelateerde statistieken, zoals het aantal verkeersdoden en -gewonden, wijzen op een daling van het aantal verkeersongelukken. Dit bevestigt dat er de laatste jaren sprake is van een toename van de verkeersveiligheid, mede door infrastructurele investeringen zoals in verkeerspleinen.

Veel verzekeraars wisten daarnaast in de bedrijfsvoering kostenreducties te realiseren. Verzekeraars hebben fors geïnvesteerd in de automatisering van schadeafhandeling. Een andere oorzaak voor de premiedaling is een snellere afhandeling van letselschade.
Categorie:
Tag(s):