vrijdag, 25. januari 2008 - 17:30

Premier Balkenende bezoekt Noord-Oost Nederland

Bant

Minister-president Balkenende bezoekt dinsdag 29 januari en woensdag 30 januari verschillende projecten in Flevoland en Drenthe. De minister-president begint zijn bezoek dinsdagmiddag in Bant in Flevoland, waar hij met diverse betrokkenen in gesprek zal gaan over het concept Seniorenstad Vilavie. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Aansluitend bezoekt hij in Drenthe jeugdsoos De Bronx in Nieuweroord. De groep jongerenvrijwilligers die hier actief is organiseert een groot aantal activiteiten in een relatief klein gebied en werd daarom onlangs door de gemeente Hoogeveen uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar 2007.

Het programma op woensdag begint met een bezoek aan de Apolloschool in Hoogeveen, dat in het teken staat van voor- en vroegschoolse educatie. De minister-president wordt hier door docenten en ouders ingelicht over Knapzak, een programma waarin ouders worden gestimuleerd activiteiten met hun kinderen te ondernemen die hen spelenderwijs laat leren.

Vervolgens zal de minister-president het Werkplein Hoogeveen bezoeken, waar UWV, CWI en de afdeling sociale zaken van de gemeente samenwerken. In een gesprek met medewerkers en werkzoekenden zal worden ingegaan op re-integratie, met name van 45-plussers.
Provincie:
Tag(s):