dinsdag, 9. september 2008 - 9:59

Presentatie kandidaten Water, Wonen en Natuur

Almere

Maandag 8 september heeft Water, Wonen en Natuur in bezoekerscentrum De Trekvogel haar lijsttrekker, kandidaten én het verkiezingsprogramma voor de aankomende waterschapsverkiezingen gepresenteerd.

Lijsttrekker is Cees Okkerse uit Lelystad en op de tweede plaats staat Royle Dijksma uit Almere. Jan Nieuwenhuis, thans heemraad (lid dagelijks bestuur) van het Waterschap, staat op de derde plaats.

De lijst telt 20 kandidaten. Alle gemeenten zijn vertegenwoordigd bij de eerste zes; 35% van de kandidaten is vrouw. De lijst is zeer divers samengesteld.

Water, Wonen en Natuur vormt sinds 2003 al een fractie in het bestuur van Waterschap Zuiderzeeland. De fractie heeft nu 9 zetels in het bestuur. Voor minder gaat Water, Wonen en Natuur niet, zo laat Cees Okkerse desgevraagd weten.

Water, Wonen en Natuur wordt gesteund door Natuurmonumenten, Het Flevolandschap en bijna alle Flevolandse woningbouwcorporaties. Maar ook Sportvisserij Nederland, de Stichting Natuur en Milieu, de duikverenigingen en de Vlinderstichting behoren tot de achterban van Water, Wonen en Natuur. In Flevoland is de fractie de vertegenwoordiger van de landelijke lijst Water Natuurlijk.

Water, Wonen en Natuur neemt het op tegen de traditionele politieke partijen die dit keer voor het eerst meedoen. Het belang van blauw (water), groen (natuur) en rood (wonen) staat centraal bij Water, Wonen en Natuur.

Lijsttrekker Cees Okkerse over het verkiezingsprogramma: "Duurzaamheid en een aantrekkelijk leefmilieu staan centraal. En natuurlijk gaat het daarbij om droge voeten in de polder, gezond water en genoeg water.

Water, Wonen en Natuur gaat voor een veilige, groenblauwe woonomgeving met oog voor de belangen van natuur, milieu, landschap en recreatie, zowel in landelijk als in stedelijk gebied.

En wij staan voor een kostenbewuste opstelling van het waterschap. Uitvoering van de taken dient plaats te vinden tegen de maatschappelijk laagst mogelijke kosten.", aldus de lijsttrekker.

De Waterschapsverkiezingen worden gehouden van 13 tot 25 november dit jaar.
Provincie:
Tag(s):