dinsdag, 18. maart 2008 - 19:09

Prestigieuze studentenbeurs Universiteit van Oxford voor RA student

Middelburg

Roosevelt Academy studente Bonnie van Wilgenburg gaat onderzoek doen naar HIV infecties op de beroemde Engelse universiteit van Oxford. De 20-jarige Bonnie die nu in haar derde en laatste jaar zit van de university college in Middelburg krijgt een volledige beurs van 26.000 Euro’s per jaar.

Bonnie zal een 4-jarige PhD (“Dokter in de wetenschap�) opleiding volgen aan de Sir William Dunn School of Pathology waar ze de wisselwerking van virus en cel proteïnes tijdens HIV infecties zal onderzoeken.

Bonnie is erg enthousiast over haar toekomst plannen en gelooft dat ze het aanbod van Oxford te danken heeft aan het onderwijs dat ze in haar huidige internationale bachelor opleiding in Middelburg. “Ik moet nog wel heel hard werken deze laatste maanden op Roosevelt Academy, maar ik ga dankzij RA een voorspoedige academische carrière tegemoet.�, aldus Bonnie van Wilgenburg.

Roosevelt Academy is een kleinschalig internationaal college. De studenten volgen een Liberal Arts en Sciences programma, waarbij ze vakken uit verschillende disciplines combineren: ze beginnen breed en specialiseren zich naarmate de studie vordert. Zo heeft Bonnie van Wilgenburg naast haar hoofdrichting van natuurwetenschappen (biologie, pathologie, bio-scheikunde) ook cursussen Spaans en Theater gevolgd.
Provincie:
Tag(s):