maandag, 7. januari 2008 - 16:16

Preventie HALT voor vuurwerkoverlast heeft geholpen

Haarlem

Tijdens de jaarwisseling zijn 62 jongeren aangehouden en door de politie overgedragen aan bureau Halt waar zij hun taakstraf opgelegd hebben gekregen. Maar dat hadden er meer kunnen zijn.

Op het afsteken van vuurwerk is streng toezicht gehouden. Rond de jaarwisseling is door de politie-vuurwerkteams extra gesurveilleerd. Jongeren die buiten de officiële tijden vuurwerk afstaken liepen grote kans overgedragen te worden aan bureau Halt.

Dit jaar hebben 62 kinderen in Haarlem tussen de 9 en 18 jaar zich niet aan de regels gehouden. Zij hebben buiten de toegestane tijden (illegaal) vuurwerk afgestoken, (illegaal) vuurwerk voorhanden gehad of vuurwerk verkocht en zijn doorgestuurd naar Halt. De werkstraf varieert naar leeftijd, zo krijgt een kind onder de twaalf jaar een leerstraf en boven de twaalf jaar worden werkstraffen gegeven van 4-8 uur.

Bureau Halt heeft de afgelopen maand in een preventiecampagne uitvoerig aandacht besteed aan het gebruik en de risico’s van vuurwerk. Tijdens de campagne is in samenwerking met de brandweer aan de groepen acht van de Haarlemse basisscholen voorlichting gegeven.
Provincie:
Tag(s):