donderdag, 20. november 2008 - 15:58

Preventieonderzoek vmbo

Zuidhorn

Gemeenten volgen op basis van wetgeving de scholing van alle jongeren tussen de 18 en 23 jaar. Het Regionaal Meld- en Coördinatiefunctie Westerkwartier (RMC) begeleidt voortijdig schoolverlaters van 18 tot 23 jaar uit de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn terug naar onderwijs of een combinatie van onderwijs en werk.

Elk jaar wordt er door het RMC Westerkwartier een preventieonderzoek onder de Vmbo-leerlingen uitgevoerd. In het preventieonderzoek worden jongeren uit het vierde leerjaar door middel van een diplomakaart gevraagd welke opleiding zij na het examenjaar gaan volgen. Aan de hand van deze diplomakaart kan worden voorkomen dat leerlingen in het Westerkwartier bij de overstap van Vmbo naar Mbo Westerkwartier voortijdig uitvallen.

In totaal hebben dit jaar 428 Vmbo-leerlingen in het Westerkwartier meegedaan met het onderzoek. Van 66 leerlingen uit het Westerkwartier was na het onderzoek onduidelijk of zij een keuze voor een vervolgopleiding hadden gemaakt. 64 leerlingen zijn na interventie van de RMC-trajectbegeleider teruggeleid naar een vorm van onderwijs.
Provincie:
Tag(s):