donderdag, 11. december 2008 - 8:36

Prijzen tweedehands auto's 10 tot 15 % lager

Den Haag

De afgelopen maanden zijn de richtprijzen voor tweedehands auto’s met 10 tot 15 % gedaald. De ANWB verwacht ook de eerste twee maanden van 2009 nog een verdere daling van de prijzen.

Veel autobedrijven komen op dit moment niet meer van hun handel af, ondanks dat een liter benzine weer betaalbaar is geworden voor velen. De creditcrisis zorgt op dit moment voor de meeste problemen. Banken bijvoorbeeld zijn erg voorzichtig geworden bij het lenen van geld voor een auto.

Volgens de ANWB zijn vooral kleine, zuinige auto’s in trek. In dit segment van kleinere auto’s blijft de vraag op peil en zijn er nauwelijks prijsdalingen. De ANWB adviseert leden die interesse hebben in de aanschaf van een andere auto zich nu te oriënteren.

Een woordvoerder van de ANWB adviseert met het oog op de toekomstige ontwikkelingen (milieuzones, km-prijs) te kiezen voor een diesel met roetfilter wanneer men een tweedehands koopt.

Bij grote, dure auto’s boven de €30.000 is de grootste prijsdaling te zien. Dit geld overigens ook voor voertuigen met een verkeerde kleur of een te hoge km-stand.
Categorie:
Tag(s):