donderdag, 10. januari 2008 - 19:06

Primeur voor Provincie Noord Holland

Provincie

Bij de Plus Wandel4Daagse Alkmaar worden ook bedrijventeams aan de start verwacht. De Noord-Hollandse gedeputeerden Sascha Baggerman, Jaap Bond en Peter Visser hebben zich ingeschreven als eerste wandel-estafetteteam voor bedrijven. De primeur is aan de Plus Wandel4Daagse en de provincie Noord-Holland.

Organisator Le Champion hoopt dat vele bedrijven dit voorbeeld zullen volgen. De wandelvierdaagse in de regio rond Alkmaar is dit jaar van 18 tot en met 21 juni.

De gedeputeerden van de provincie Noord-Holland kiezen als wandelestafetteteam voor de afstand van 7,5 km. Zij zullen in juni ieder twee dagen van de estafette voor hun rekening nemen. De provincie Noord-Holland is tevens een van de hoofdsponsors van de wandelvierdaagse.

Met een wandelestafetteteam kunnen bedrijven hun medewerkers stimuleren om te bewegen en gezamenlijk een prestatie neer te zetten. Een estafetteteam bestaat uit drie deelnemers waarbij ieder lid één doordeweekse dag loopt en gezamenlijk de slotdag op zaterdag wordt gelopen.

In 2007 was de première van deze eerste grote vierdaagse in het westen van het land. De Plus Wandel4Daagse Alkmaar onderscheidt zich van andere vierdaagsen mede door het afwisselende parcours van duinen, strand, bos, polders en karakteristieke dorpjes rondom Alkmaar.

Door vanuit vier verschillende locaties in Alkmaar te starten en te finishen zijn de wandelroutes zeer afwisselend. Bovendien variëren deze van kortere afstanden van 7,5 kilometer tot langere afstanden van 45 kilometer.
Provincie:
Tag(s):