zaterdag, 31. mei 2008 - 8:50

Prins en prinses genieten bij viering Vrede van Utrecht

Utrecht

Prins Willem Alexander en Prinses Máxima waren vrijdagavond 30 mei in de Domkerk in Utrecht aanwezig bij het 'Vrede van Utrecht Concert'.
Het concert vond plaats ter gelegenheid van de jaarlijkse viering van de Vrede van Utrecht en bestaat onder andere uit een bijzondere uitvoering van het Utrecht Te Deum van Händel.

Het concert, onder leiding van Jos van Veldhoven en uitgevoerd door het koor en orkest van De Nederlandse Bachvereniging, kan worden beschouwd als een lofzang op de vrede. Naast het Utrecht Te Deum en een Peace Anthem van George Frideric Händel, bevat het concert muziek van onder meer Martin Luther, Heinrich Schütz en Johann Sebastian Bach.
Gedurende de avond vond tevens een optreden plaats van Aziz Bekkaoui en sprak Sadik Harchaoui, voorzitter van de Raad van Bestuur van Forum, een column uit over de betekenis van de Vrede van Utrecht.

In 1713 is in Utrecht de Vrede van Utrecht getekend. Voor het eerst in de geschiedenis was na een lange periode van oorlogen in Europa en in de koloniën vrede tot stand gekomen door diplomatie. Utrecht was anderhalf jaar lang gastheer, partner en podium voor een internationaal gezelschap dat onderhandelde over de Vrede van Utrecht. In 2013 wordt de Vrede van Utrecht groots gevierd.

Het Vrede van Utrecht Concert is een samenwerking tussen Vrede van Utrecht, Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht en Universiteit Utrecht.
Provincie:
Tag(s):