woensdag, 19. maart 2008 - 10:23

Prins Willem-Alexander opent Keukenhof

Lisse

Woensdag 19 maart is de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse geopend door IOC-lid Prins Willem - Alexander in het bijzijn van de Chinese ambasadeur dhr. Niu Youcheng, mevrouw Xue Hangin en voorzitter NOC*NSF Erica Terpstra. Het thema dit jaar is ‘China -- De Olympische Spelen 2008 -- Beijing’. Niet alleen zullen de ogen van de wereld in de zomer op de Chinese hoofdstad zijn gericht, ook de band van Keukenhof met China is hecht. In 2007 kwamen ruim 20.000, van de 840.000 bezoekers, uit de volksrepubliek.

China is -- wanneer de bollen in volle bloei staan -- in bijzonder veel facetten van Keukenhof te zien. Spectaculair is het bloembollenmozaïek ‘De Chinese Draak’. Het palet heeft een omvang van 15 bij 10 meter.

De zo langzamerhand traditionele hoedenshow op Tweede Paasdag heeft ‘China in town’ als thema meegekregen. Eén van onze inspiratietuinen is vanzelfsprekend door China geënthousiasmeerd, een Forbidden Garden in bloemen. Tijdens de openstelling van het park zullen diverse bloembollen met Chinese of Olympische namen worden onthuld.
Keukenhof staat bij Chinese toeristen traditioneel in de Top Vijf van meest populaire toeristische attracties van Europa. Dit jaar is Keukenhof geopend van 20 maart tot en met 18 mei.
Categorie:
Tag(s):