dinsdag, 2. september 2008 - 19:41

Prinses Máxima opent buurthuis

Utrecht

Prinses Máxima opent 11 september buurthuis De Nieuwe Jutter in Utrecht
Het voormalige buurthuis De Jutter, gelegen midden in de Utrechtse Rivierenwijk, werd in haar voortbestaan bedreigd. Bij het wegvallen van het buurthuis zou de belangrijke buurtfunctie en de vele buurtactiviteiten ophouden te bestaan.

Om dit te voorkomen hebben bewonersgroepen uit de wijk, de woningcorporatie Bo-Ex en de gemeente Utrecht, de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een nieuwe opzet voor het buurthuis De Jutter.

Dit heeft geresulteerd in de oprichting van stichting De Nieuwe Jutter en een beheergroep. De beheergroep, waarin de bewoners van de wijk zich verenigd hebben, zorgt voor het dagelijks beheer van het buurthuis. Daarmee is De Nieuwe Jutter een buurthuis vóór en dóór de buurt en heeft het zijn oorspronkelijke bestemming weer teruggekregen. Dit project mede mogelijk gemaakt door de aankoop van het pand door woningcorporatie Bo-Ex.

Naast het dagelijks beheer, ondersteunen en organiseren vele vrijwilligers zeven dagen per week bijeenkomsten voor onder andere kaartclubs, Marokkaanse buurtvaders, Turkse en Marokkaanse vrouwengroepen, huiswerkbegeleiding en jeugdactiviteiten.
Provincie:
Tag(s):