donderdag, 5. juni 2008 - 10:27

Prinses Máxima opent Kulturhus Lintelo

Lintelo

Prinses Máxima opende donderdag 5 juni het Kulturhus van Lintelo. In de kleine kern Lintelo, gemeente Aalten, is voormalig dorpshuis Het Gebouw Wilhelmina verbonden met basisschool de Klimop en uitgebreid met een sportzaal. Er vindt onderwijs en educatie plaats. Daarnaast hebben sport-, muziek-, cultuurverenigingen en jeugdclubs er onderdak gekregen en zijn er voorzieningen voor maatschappelijke en zakelijke dienstverlening.

Een groot deel van de dorpsbevolking was betrokken bij de totstandkoming. Veel vrijwilligers werkten er aan mee, samen met wooncorporatie Wonion die dit initiatief uit de bevolking omarmde.

Kulturhus
Kulturhus is een Scandinavisch begrip dat staat voor een veelzijdig gemeenschapscentrum waarbij meer wordt gedeeld dan alleen de voordeur. Vergaande samenwerking tussen participanten is de basis.

In 2000 is het concept geïntroduceerd in Overijssel, waarna het zich over Nederland heeft verspreid. Het Kulturhus wordt steeds meer gezien als een goed middel voor behoud van leefbaarheid van dorpskernen en stadswijken.
Provincie:
Tag(s):