maandag, 18. februari 2008 - 13:43

Problemen met tunnels A73-Zuid

Roermond

De openstelling van de tunnels van de A73-Zuid heeft op de eerste dag al meteen tot problemen geleid. In Swalmen werd de tunnel rond 18.00 uur afgesloten, nadat de camera’s in de tunnel om nog onduidelijke reden waren uitgevallen. Hierdoor werd de toegang tot de tunnel door een slagboom afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Ook in de Roertunnel in Roermond zorgde een te hoge vrachtwagen er maandagmiddag voor dat het veiligheidssysteem in werking trad en werd de tunnel korte tijd afgesloten.

De gemeente Roermond laat weten dat de oprit naar de Roertunnel (in zuidelijke richting) vanuit de wijk Donderberg is afgesloten, omdat de ruimte voor invoegend verkeer te beperkt is om een veilige situatie te kunnen garanderen. Dit komt omdat er momenteel maar één rijstrook beschikbaar is. De gemeente weet niet hoe lang deze situatie gaat duren.

Het verkeer zal nu eerst de snelweg op moeten rijden in noordelijk richting om bij de kruising met de N280 de A73 weer in zuidelijke richting op te rijden. Vervolgens kan dan de Roertunnel worden ingereden.

Sinds maandagochtend 06.00 uur is de gehele A73-Zuid met de opening van de tunnels in Swalmen en Roermond toegankelijk voor het verkeer. De gemeente Roermond gaf afgelopen weekeinde groen licht na diverse testen van de veiligheidssystemen in de tunnels en kon Rijkswaterstaat de tunnels openstellen.

Dit betekent nog niet dat de hele A73-Zuid definitief gereed is. Tussen de Roertunnel en de tunnel in Swalmen is voorlopig maar een rijbaan beschikbaar en ligt de maximum snelheid op 70 km/u. Ook zullen er nog werkzaamheden moeten worden verricht in de tunnels, die dan tijdelijk weer gesloten worden. Rijkswaterstaat verwacht dat de hele A73-Zuid rond augustus definitief opgeleverd zal kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):