zaterdag, 5. juli 2008 - 22:36

Problemen rondom moskee stapelen zich op

Rotterdam

Een protestactie bij de moskee aan de Polderstraat is vrijdagochtend uit de hand gelopen. Diverse ontevreden gelovigen wilden de vrijdagmis boycotten in verband met de onenigheid met het bestuur van de nieuwe moskee die in aanbouw is onder de rook van Stadion "de Kuip".

Eerder deze week liet het Rotterdamse stadsbestuur al weten dat er nu eens haast gemaakt moet worden met de bouw van de nieuwe moskee. Daarbij is geëist dat de moskee binnen een half jaar klaar moet zijn. De bouw ligt al maanden stil door problemen met de aannemer, die op zijn beurt beslag liet leggen op de oude Essalaam moskee. Burgemeester Opstelten heeft een verzoek van de islamitische gemeenschap om te bemiddelen in het conflict naast zich neergelegd, ondanks de harde taal die in het verzoek werd gebruikt. Volgens Opstelten is het een interne aangelegenheid, waar de gemeente zich verder niet in mengt.

Tevens is het vertrouwen van de islamitische gemeenschap in het bestuur van de moskee is ver te zoeken. Zo wordt het bestuur verdacht van het verduisteren van geld dat is ingezameld voor de bouw. Daarbij zijn zij het niet eens met de zeggenschap van een Sjeikh ui Dubai, die de grootste "sponsor" is van de nieuwe Assalaam-moskee, die de grootste moskee van Europa moet worden.
Provincie:
Tag(s):