woensdag, 16. januari 2008 - 0:33

Proef met OV-Chipcard RET gaat door

Het Rotterdams Openbaarvervoer-bedrijf RET heeft in een persconferentie laten weten door te gaan met de proef met de OV-Chipcard. De kaart kwam vorige week slecht in het nieuws omdat deze gemakkelijk na te maken zou zijn. Wel zegt RET onderzoek te zullen doen naar de veiligheid van de kaart.

De problemen met de OV-Chipcard zijn inmiddels doorgedrongen tot in de Tweede Kamer. Staatssecretaris Huizinga van Verkeer heeft in een brief aan de Kamer toegezegd onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de OV-chipkaart. De strippenkaart zal pas worden afschaft als blijkt dat de chipkaart goed functioneert.

Studenten van de Nijmeegse Radboud Universiteit hebben laten zien dat de kaart makkelijk is na te maken. Vorige week bleek ook dat Duitse hackers de gewone OV-kaarten makkelijk konden kraken.

De vraag naar de OV-Chipcard is ondanks de onrust er omheen rond de 250 per dag. Volgens het RET gebruikt 40 procent van de Rotterdammers de kaart en dat aantal zou sinds het verschijnen van de negatieve berichtgeving niet zijn gedaald.

De chipkaarttechnologie is niet stuk of onbruikbaar. Ook is er geen sprake van dat privacygevoelige informatie op straat ligt en dat reizigers gratis kunnen reizen. De gegevens op de kaart kunnen niet uitgelezen worden en de chip bevat geen persoonsgegevens.
Provincie:
Tag(s):