woensdag, 5. maart 2008 - 9:49

Proef met 'real time parkeren'

Amsterdam

Op 1 april 2008 start de gemeente Amsterdam, als eerste in Nederland, een proef met ‘Real Time Parkeren’ in de garage van het Stadhuis/Muziektheater. Dit betekent dat automobilisten per tijdseenheid van 3 minuten afrekenen, in plaats van per uur.

Wethouder Herrema (Verkeer en Vervoer): 'Als de proef succesvol blijkt te verlopen, dus zonder grote technische problemen en met tevreden bezoekers, dan zullen we gaan kijken of we het ‘Real Time Parkeren’ gaan uitbreiden naar andere gemeentelijke garages in de stad.'

Tussen 1 april en 30 september 2008 betalen automobilisten in de Stadhuisgarage 20 cent per 3 minuten in plaats van € 3,80 per uur. Gemiddeld zijn de bezoekers van deze garage in de proefperiode vermoedelijk 10% goedkoper uit dan bij het huidige systeem van betalen per uur.

Er is nog weinig bekend is over de effecten van ‘Real Time Parkeren’ in parkeergarages. De gemeente heeft daarom besloten om eerst een proef van zes maanden te houden. Zodoende kan inzicht worden verkregen in de financiële consequenties, het effect op het parkeergedrag en andere reacties en ervaringen van de parkeerders.
Provincie:
Tag(s):