woensdag, 18. juni 2008 - 21:18

Proef met taxi’s door IJtunnel

Amsterdam

Taxichauffeurs met een ontheffing om op de trambaan te rijden, mogen tijdens de afsluiting van de IJtunnel deze zomer, er als proef toch doorheen rijden. Dit geldt alleen voor de route van het Centraal Station Amsterdam naar Stadsdeel Noord en andersom. Dit is de uitkomst van het overleg tussen TCA en wethouder Tjeerd Herrema. Dit heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

Het toelaten van taxi’s in het werkgebied is een proef die na twee weken wordt geëvalueerd. Bij succes vindt verlenging plaats. Wanneer blijkt dat er teveel overtredingen gepleegd zijn, is de IJtunnel alleen nog toegankelijk voor nood-en hulpdiensten, lijnbussen en het aanvullende openbaar vervoer van Connexxion, Stadsmobiel en Makenbach.

Het intrekken van de ontheffing staat als sanctie tegenover misdragingen. Daarmee raakt een taxichauffeur ook het recht kwijt om op de taxistandplaats van het Centraal Station te staan. Verder kan iedereen die zonder toestemming door de tunnel rijdt, rekenen op een bekeuring.

Werkzaamheden Prins Hendrikkade
Op de Prins Hendrikkade wordt gewerkt tussen de Geldersekade en de Martelaarsgracht en tussen het Kattenburgerplein en de brug over de Oudeschans. Op de Prins Hendrikkade is daarom geen gemotoriseerd verkeer mogelijk van oost naar west ofwel vanaf het Kattenburgerplein richting Amsterdam Centraal en de Martelaarsgracht.

Verkeer van west naar oost is wél mogelijk. Lijnbussen, nood- en hulpdiensten en aanvullend openbaar vervoer (Connexxion en Stadsmobiel) worden langs het werk geleid.

Nieuwe Leeuwarderweg en IJtunnel
Op de Nieuwe Leeuwarderweg wordt gewerkt tussen de IJtunnel en de Johan van Hasseltweg én in de IJtunnel. Dit betekent dat de IJtunnel en het gedeelte van de Nieuwe Leeuwarderweg tussen de IJtunnel en de Johan van Hasseltweg in beide richtingen zijn afgesloten voor alle verkeer.

In de IJtunnel wordt in deze periode groot onderhoud uitgevoerd. Lijnbussen, nood- en hulpdiensten en aanvullend openbaar vervoer (Connexxion en Stadsmobiel) worden langs het werk geleid Renovatie Oostlijn In de metrotunnel is tussen de halten Centraal Station en Amstel groot onderhoud. Er komen nieuwe rails, wissels, bielzen, grind en technische installaties, betere vluchtroutes, een brandblusleiding en een ontsporingsgeleiderail.

Dit betekent dat er van maandag 30 juni t/m zondag 17 augustus geen metro’s rijden tussen Centraal Station en Amstel. Vanaf Station Amstel rijden de metrolijnen 53 en 54 wel richting Gaasperplas en Gein. Lijn 51 richting Westwijk rijdt vanaf de Spaklerweg.
Provincie:
Tag(s):