woensdag, 4. juni 2008 - 16:24

Proef met zeven fietsplekken in IJtram

Amsterdam

Het college van B&W in Amsterdam heeft op 3 juni besloten tot de uitwerking van een proef op de IJtram waarbij in twee trams zeven fietsplekken worden gerealiseerd. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de vraag naar fietsplekken op enkele momenten van de dag groter is dan de huidige capaciteit van twee fietsplekken per tram.

Voor de proef wordt € 120.000 gereserveerd. Het GVB is van plan om vanaf augustus de frequentie van de IJtram in de spits te verhogen van acht naar tien maal per uur. Hiermee wordt deels aan de grotere vraag voldaan. De proef met zeven fietsplekken in twee trams moet een half jaar duren.

De voorbereidingen starten in de tweede helft van dit jaar. De proef wordt geëvalueerd op gebruik, veiligheid en effecten op de exploitatie. De kosten van de proef bestaan uit de ombouwkosten van twee trams.

Ook is er geld gereserveerd voor het eventueel weer in de oude staat terugbrengen van de voertuigen. Bij verdere uitwerking van de proef zullen de bevindingen met de huidige twee fietsplekken worden meegenomen.
Provincie:
Tag(s):