maandag, 14. april 2008 - 8:58

Proef voor een schone en bereikbare Nijmeegse binnenstad

Nijmegen

De winkeliers in de gemeente Nijmegen starten op woensdag 16 april een proef: Binnenstadservice.nl. Een distributiecentrum buiten de stad dat fungeert als afleveradres voor twintig aangesloten winkeliers. Dit moet de transporten van en naar de binnenstad efficiënter en dus milieuvriendelijker maken.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat omarmt dit initiatief vanwege het verbeteren van de bereikbaarheid.

Een oproep aan Nederlanders voor filevermindering leverde 16.000 reacties op. Van deze ideeën voert het ministerie van Verkeer en Waterstaat er zeventien uit. Binnenstadservice.nl is daar een voorbeeld van. Samen met de projectleider van Binnenstadservice.nl, de wethouder van Nijmegen voor mobiliteit, milieu en groen, Jan van der Meer, nodigen wij u van harte uit voor de start van deze proef.

Het project ‘Binnenstadservice.nl’ wordt gesteund door het programma filevermindering op de korte termijn van het ministerie van Verkeer en Waterstaat (FileProof), dat inmiddels bestaat uit meer dan veertig projecten in uitvoering. Doel van het programma is het vergroten van de bereikbaarheid en het verbeteren van de doorstroming van het verkeer.
Provincie:
Tag(s):