woensdag, 12. maart 2008 - 16:51

Proef vutters en gepensioneerden voor de klas van start

Leidschendam-Voorburg

Woensdag 12 maart is de proef ‘Wijs Grijs in het onderwijs’ gestart om oud-docenten weer voor de klas te krijgen. Niet alleen oud-docenten, maar ook ondersteunend personeel zoals onderwijsassistenten worden gevraagd om het onderwijs weer in te gaan.

Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaven woensdag een officieel startsein op het Veurs Lyceum in Leidschendam.

In eerste instantie gaat het om vacatures op scholen in het voortgezet- en middelbaar beroeps onderwijs (MBO) in de regio Den Haag en Rotterdam. In deze regio is het onderwijstekort het hoogst.

Als het project slaagt dan volgt landelijke invoering en uitbreiding naar meer scholen. Stichting Pensioenfonds ABP gaat mensen benaderen die maximaal drie jaar geleden gestopt zijn met werken.

Het onderwijs kampt met grote personeelsproblemen. Scholen kunnen mede door de vergrijzing niet genoeg personeel in dienst houden en krijgen. Het is daarom belangrijk dat mensen de mogelijkheid krijgen langer door te werken om het personeelstekort op te vangen.
Provincie:
Tag(s):