woensdag, 23. januari 2008 - 19:30

'Proefblaoze'

Tilburg

Op zaterdag 26 januari 2008 zullen in het centrum van Tilburg zo’n 30 muziekkapellen zich een week voor carnaval warm draaien. Het “Proefblaoze� is een jaarlijks terugkerend evenement om het winkelend publiek alvast een voorproefje te geven van het carnaval dat op 2 februari in alle hevigheid losbarst.

Ruim 700 muzikanten staan borg voor een sfeervolle entourage, georganiseerd in samenwerking met de horeca in het centrum van de stad. Het Proefblaoze is bij uitstek de gelegenheid voor orkesten om zich te presenteren aan het Tilburgs publiek. Waarschijnlijk is dat dan ook de reden waarom het overgrote deel van de Tilburgse kapellen er aan deelneemt.

Zowel op het Piusplein als in de Stadhuisstraat staan podiumwagens waarop deelnemende kapellen tijdens hun “rondje�door het centrum zullen optreden. De start is om 13.30 uur en om 16.30 uur komen uiteindelijk alle kapellen samen op het Piusplein. Uiteraard zal ook Prins Pieter d’n Irste met zijn gevolg een rondgang maken langs de verschillende pleinen en straten.
Provincie:
Tag(s):