dinsdag, 15. april 2008 - 12:46

Project ‘Dode Hoek’ van start

Gytsjerk

Donderdag 17 april 2008 gaat het project “Dode Hoek� weer van start in Gytsjerk. De gemeente Tytsjerksteradiel organiseert in samenwerking met alle basisscholen en de transportsector het project. Het doel van dit project is om kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool meer inzicht te geven in het begrip “dode hoek� van vrachtwagens, zodat ze veiliger deel kunnen nemen aan het verkeer.

In 2002 is het project gestart en wordt ook dit jaar weer voortgezet. Naast de kinderen worden ook de ouders van leerlingen, chauffeurs en transportbedrijven betrokken. Op 17 april wonen wethouder Maaike Prins en Quintus Sirag, manager van de afdeling samenleving, een les bij in Gytsjerk.

Het project wordt uitgevoerd door de Chauffeurs Vereniging Friesland, die over een speciaal ingerichte truck met oplegger beschikt en over chauffeurs die deze lessen verzorgen.

Na de start in Gytsjerk gaat de truck verder naar alle dorpen in de gemeente Tytsjerksteradiel, om rond de 700 leerlingen van alle bijzondere en openbare scholen de gelegenheid te geven deel te nemen. Het project eindigt op donderdag 24 april 2008 in Sumar.
Provincie:
Tag(s):