maandag, 16. juni 2008 - 23:50

Project D. Out of the Blue

Oost Gelre

Op vrijdag 20 juni a.s. presenteren zo’n 450 jongeren uit Oost Gelre de wereld die zij deze week creëren voor de virtuele figuur D., die ‘out of the blue’ aankomt in de Achterhoek. Belangstellenden zijn die dag welkom vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur om de creaties te bewonderen.

De 450 leerlingen zijn afkomstig van het Marianum uit Groenlo en Lichtenvoorde en van Scholengemeenschap Harreveld. Deze hele week gaan ze aan de slag in en rondom het leegstaande pand van de voormalige St. Jorisschool in Lichtenvoorde (Varsseveldseweg 14). De jongeren ontmoeten elkaar daar en samen met professionele kunstenaars bedenken zij ideeën en activiteiten voor de virtuele figuur D.

D. is een fictief personage dat ‘out of the blue’ aankomt in de Achterhoek en de zoektocht verbeeldt van jongeren naar een eigen, unieke identiteit. De jongeren geven samen met de professionele kunstenaars vorm aan zijn woonomgeving, zijn kleding, zijn manier van bewegen en kijken. Ze denken na over welke muziek D. leuk zou vinden en met welk voertuig hij zich het liefst wil verplaatsen. Dat kan door middel van beeldende kunst, video/film, modevormgeving, dans of muziek: alles mag.

Het project D. Out of the Blue startte 5 mei in Aalten. D. out of the Blue is een kunstproject van EDU-ART waarbij 2600 jongeren uit gemeente Winterswijk, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre en Oude IJsselstreek de kans krijgen om samen met professionele kunstenaars een exceptionele culturele belevenis aan te gaan.

De projectleiding is in handen van EDU-ART. Voor de uitvoering werkt zij samen met een kerngroep van professionele kunstenaars. Per gemeente is een werkgroep samengesteld waarin lokale betrokkenen en het onderwijs zitting hebben. Door deze brede opzet is D. Out of the Blue, naast een prachtig jongerenproject, ook een instrument om de plaatselijke cultuur en samenwerking te versterken.
Provincie:
Tag(s):