maandag, 10. november 2008 - 17:08

Project 'IJzersterk' succesvol

Roermond

Het project 'Ijzersterk' in Roermond heeft sinds de start op 18 augustus 2008 zes bekeuringen opgeleverd en minder overlast in de wijken. De gemeente en de politie in Roermond startte destijds het project naar aanleiding van de voortdurende stroom klachten die de gemeente en politie van buurtbewoners ontvingen. Doel van het project was het van de straat halen van met oud ijzer geladen vrachtwagens en/of aanhangwagens.

Daar de laatste tijd het oud ijzer (voornamelijk afkomstig uit Duitsland) veel geld opbrengt zijn er vele ijzerhandelaren met het ijzer bezig. Dit resulteerde in een grote wildgroei in de Roermondse wijken. Het leverde echter een wijkontsierend beeld op en de buurtbewoners ondervonden regelmatig geluidsoverlast hiervan.

Tijdens de waarschuwingsperiode tussen 18 augustus en 31 augustus werden vele handelaren van voorlichting voorzien door middel van gesprekken en de uitgedeelde flyers. Na deze periode bleek dat men goed op de hoogte was aangezien de hoeveelheid oud ijzer op straat duidelijk was gedaald en was men creatief genoeg geweest om het probleem op te lossen. Dit werd onder andere gedaan door te stoppen met het ophalen van oud ijzer, met een aantal handelaren een loods huren en op tijd het opgehaalde oud ijzer te lossen bij groothandelaren.Toch werden zes personen alsnog bekeurd. Deze bekeuringen werden onder andere uitgedeeld in de wijken Kemp en 't Veld .
Provincie:
Tag(s):