maandag, 24. november 2008 - 21:41

Project om huiselijk geweld terug te dringen gestart

Rotterdam

Maandag 24 november heeft Martine Vis, politiechef Rotterdam-Rijnmond, de gemeente Rotterdam in de hoedanigheid van wethouder Karakus en vertegenwoordigers van woningcorporaties het AWARE convenant ondertekend. Het convenant werd nog meer door oa. stichting Arosa getekend. Deze stichting verleent hulp aan vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van huiselijk geweld.

Het AWARE project wil de ruim 17.000 gevallen van huiselijk geweld in Rotterdam, vaak tegen vrouwen gericht, terugbrengen en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld een veiliger gevoel geven door een reeks van maatregelen.

De verhuurders van woningen gaan huizen beter beveiligen tegen inbraak zodat bijv. een boze ex niet zo maar het huis van zijn ex-vrouw in kan komen. De vrouwen die hiervoor in aanmerking komen kunnen een klein onopvallend apparaat ontvangen wat in geval van bijv. bedreiging geactiveerd kan worden.

Het apparaatje zendt naast de locatie via een ingebouwde GPS ontvanger, ook het omgevingsgeluid mee naar een meldkamer die rechtstreeks in verbinding staat met de politiemeldkamer. De pleger van huiselijk geweld zal voortaan direct worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):