dinsdag, 15. april 2008 - 17:48

Project ScienceLink in Venray gaat niet door

Venray

Het project Sciencelink aan de A73 in Venray gaat niet door. Dit heeft de gemeente Venray vandaag bekend gemaakt. Zij zet nu in op een concept voor een alternatief bedrijvenpark dat hoogwaardige werkgelegenheid gaat bieden. Wethouder Heldens geeft aan het te betreuren dat de stekker uit het project Sciencelink gaat, maar zegt veel vertrouwen te hebben in het alternatief.

Op het bedrijvenpark Sciencelink, zouden onder meer bedrijven voor dierproeven worden gehuisvest. Dierenactivisten hebben daar het afgelopen jaar actie tegen gevoerd zowel in als buiten Venray. Projectpartner Van der Looy trok zich eind vorig jaar terug uit het project na bedreigingen.

De gemeente verwacht met een bedrijvenpark dat zich richt op onder meer (zakelijke) dienstverlening en research en development snel resultaten te kunnen boeken. Hierbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan kantoren, computerdienstverlening en assemblage van technologisch hoogwaardige producten. Eventueel zouden er aanvullende voorzieningen kunnen komen zoals een hotel. De Hulst 2 moet een representatieve uitstraling krijgen gezien de etalagefunctie aan de A73. De gemeente is inmiddels in gesprek met enkele belangstellende bedrijven.
Provincie:
Tag(s):