zondag, 16. november 2008 - 13:48

Projectbureau presenteert plannen A2 Maastricht

Maastricht

Het projectbureau A2 Maastricht heeft vandaag drie plannen voor A2 Maastricht openbaar gemaakt. De plannen zijn ontwikkeld door marktpartijen Avenue2, BA2M en Unie van Maastricht en bevatten elk een eigen totaaloplossing voor stad en snelweg.

Het afgelopen anderhalf jaar werkten Avenue2, BA2M en Unie van Maastricht in samenspraak met projectbureau A2 Maastricht elk aan een eigen aanpak voor A2 Maastricht. De nu voorliggende conceptplannen bevatten oplossingen voor onder meer verkeer, stedenbouw, milieu en leefomgeving, evenals een eigen aanpak voor de uitvoering. Ieder plan voldoet aan de centrale projectdoelstellingen en de topeisen. Bovendien zijn zij getoetst op haalbaarheid, vergunbaarheid en maakbaarheid.

Tot en met 16 januari 2009 kunnen geïnteresseerden en belanghebbenden via internet aangeven wat zij van elk plan afzonderlijk vinden. Daarmee wordt geen keuze gemaakt. Met de reacties kunnen de marktpartijen hun conceptplannen verder aanscherpen en verrijken, waarna zij elk hun definitieve plan indienen. Volgens de huidige planning kan in juli 2009 de beslissende keuze worden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):