maandag, 29. september 2008 - 15:46

Proper Jetje jr aan de slag met illegale stort

Deze week tot en met zaterdag 4 oktober, wordt in de wijk Boschveld een grootscheepse schoonmaakactie op touw gezet. De afdelingen Beheer Openbare Ruimte en de Afvalstoffendienst van de gemeente en de woningcorporaties Zayaz en BrabantWonen gaan samen met de bewoners extra schoonmaken in Boschveld. Zes dagen lang wordt door alle partijen geveegd, gerepareerd, geboend en gezogen in de wijk. Ook de achteroms, achter de woningen, worden onder handen genomen. En zaterdag 4 oktober wordt Proper Jetje jr door wethouder Eugster voor het eerst officieel voorgesteld.

Proper Jetje junior (ofwel PJ) is een naam die de komende tijd nog veel gehoord gaat worden! Die hoort bij de dochter van Proper Jetje, die u misschien nog wel van vroeger kent. Proper Jetje was in de jaren ’80 al het boegbeeld voor een schoon ’s-Hertogenbosch. Daar wordt de komende tijd stevig aan gewerkt. Boschveld is de 1e wijk waar Proper Jetje jr. van start gaat. Daar bijten bewoners samen met PJ de spits af.

Ook nieuw zijn de PJ-friends. Dat zijn teams, samengesteld uit kinderen in de leeftijd tussen 10 en 12 jaar van minimaal 3 tot maximaal 5 kinderen. Zij gaan wekelijks het zwerfvuil ophalen in de buurt. Deze teams worden daarbij geholpen door één van de ouders. De kinderen krijgen daarvoor per uur een kleine vergoeding.

De bewoners van Boschveld is gevraagd een poster van PJ zichtbaar voor het raam te hangen. Dit om te laten zien dat een stralende wijk de bewoners aan het hart gaat en dat zij de directe omgeving schoon willen houden. In de actieperiode komt PJ onverwacht naar Boschveld en controleert waar de wijk, de straat, de stoep echt straalt én waar een poster hangt. De vijf adressen die het hardst stralen winnen wonderschone prijzen. Ook de wijk kan een prijs winnen. Als het komende half jaar de illegale stort in Boschveld ook aantoonbaar afneemt, dan verdient dat ook een prijs!
Provincie:
Tag(s):