donderdag, 16. oktober 2008 - 16:30

ProRail vernieuwt het spoor in de gemeente Coevorden

Coevorden

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer VolkerRail van vrijdagavond 17 oktober (23.30 uur) tot maandagochtend 20 oktober (06.00 uur) ruim vier kilometer spoor in de gemeente Coevorden. De werkzaamheden vinden plaats tussen de overweg Wethouder Hemelweg in Coevorden en de overweg Reindersdijk bij station Dalen. Spoorstaven (rails) en dwarsliggers (spoorbielzen) worden vervangen. Ook vernieuwt ProRail de overweg Oude Coevorderweg waardoor de overweg gebruiksvriendelijker wordt.

De overweg Oude Coevorderweg wordt voorzien van een zogeheten Harmelen-constructie. Dat betekent dat de nieuwe overwegbevloering zal bestaan uit een grote betonplaat waar de rails zijn ingegoten. Deze constructie is bestand tegen een hogere verkeersbelasting. Het wegverkeer kan straks ook wat soepeler de overweg passeren.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. De afrondende werkzaamheden duren tot 24 oktober. In het weekend van de spoorvernieuwing (van vrijdagavond 17 oktober 23.30 uur tot maandagochtend 20 oktober 06.00 uur) zijn vijf overwegen afgesloten voor het wegverkeer: Gouverneur Hofstedelaan, Hulsvoorderdijk/De Loo, Oude Coevorderweg, Burgemeester Bouwmeesterstraat en Reindersdijk. De gemeente zorgt voor omleidingsroutes voor het wegverkeer.

Een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers is onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers. Bij de spoorvernieuwing maakt de aannemer gebruik van diverse grote machines en lange werktreinen. ProRail heeft omwonenden van het spoor inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele hinder.

Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er op zaterdag 18 en zondag 19 oktober geen treinen tussen Mariënberg en Emmen. Reizigers worden met bussen vervoerd en kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl raadplegen, bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut). Ook NOS Teletekst pagina 754 geeft actuele informatie.
Provincie:
Tag(s):