maandag, 22. september 2008 - 18:38

Prostitutie-gezondheids-centrum wordt goed bezocht

Amsterdam

Prostituees in Amsterdam weten sinds de opening in april 2008 van het Prostitutie & Gezondheidcentrum van de gemeente Amsterdam, P&G292, de weg goed te vinden.

Sinds de opening van P&G292 hebben zich 35 prostituees voor
maatschappelijke begeleiding gemeld, waaronder één man. Van die groep willen er 23 stoppen met het prostitutiewerk. Hierbij worden ze begeleid door de maatschappelijk werkers van P&G292. Er zijn door de veldwerkers die vanuit het P&G292 werken inmiddels 400 contacten met prostituees geweest.

In P&G292 werken sociaal verpleegkundigen van de GGD samen met maatschappelijk werkers van HVO-Querido. Drie maal per week gaan de professionals er op uit. Ze bezoeken de prostituees die werkzaam zijn achter de ramen en in de seksclubs om hen voorlichting te geven over zowel lichamelijke als maatschappelijke gezondheid. Ook worden workshops over boekhouding en belastingzaken gegeven en komen vrouwen naar de Nederlandse taalles en weerbaarheidtrainingen.

Prostituees die willen stoppen worden begeleid in een loopbaan-ontwikkeling-traject. In dit traject wordt met de cliënt gewerkt aan onder meer huisvesting, inkomen, schuldhulpverlening, psychosociale hulp en verdere loopbaanontwikkeling. Naast deze activiteiten hebben de sociaal verpleegkundigen in het centrum 220 soa-consulten uitgevoerd en 140 hepatitis B vaccinaties.
Provincie:
Tag(s):