maandag, 14. april 2008 - 21:18

Protest tegen doden damhert met prikkeldraad

Oud Sabbinge

De werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren wil niet dat een damhert met prikkeldraad in het gewei en rond de achterpoot wordt afgeschoten. De partij benadrukt via een een brief aan stichting Het Zeeuwse Landschap en aan verantwoordelijk gedeputeerde Frans Hamelink van de ChristenUnie om het dier te verdoven en het prikkeldraad te verwijderen.

Terreinbeheerder Gerard Wösten van Het Zeeuwse Landschap (HZL) meent dat het damhert, als het eind mei zijn gewei niet verliest, moet worden doodgeschoten om het uit zijn lijden te verlossen.

Voorzitter Rob Ossewaarde van de werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren vindt dat de beheerder wel érg gemakkelijk naar het geweer grijpt. “Ik vind het niet humaan om dieren zo te behandelen. Het prikkeldraad is door mensen in de natuur gebracht en het is erg genoeg dat het hert erin verstrikt is geraakt. Als je dat probleem op een fatsoenlijke manier wil oplossen geef je het dier geen genadeschot, maar bevrijd je het van het prikkeldraad.�

Dierenartsen zijn volgens Ossewaarde van mening dat als je een dier kunt afschieten, dat je het dan ook kunt verdoven. Ossewaarde doet daarom in zijn brief aan HZL en gedeputeerde Hamelink de dringende oproep om het betreffende damhert met een verdovingsgeweer te verdoven, en het vervolgens van het prikkeldraad te ontdoen. “En wat ons betreft wachten ze niet tot het dier in doodsnood verkeert, maar bevrijden ze het zo snel mogelijk van deze rotzooi,� aldus Ossewaarde.
Provincie:
Tag(s):