maandag, 29. december 2008 - 20:29

Protestwandeling tegen snelweg door Nieuw-Wulven

Houten

De Milieu Werkgroep Houten (MWH) organiseert op 1 januari 2009 een protestwandeling tegen de nieuwe geplande snelweg door het bos Nieuw-Wulven.

Rijkswaterstaat heeft de resultaten van een recent onderzoek naar de verkeersinfrastructuur bekendgemaakt. Uit dit onderzoek blijkt dat een snelweg dwars door Amelisweerd en het net aangelegde bos Nieuw-Wulven bij Houten een van de alternatieven is. In deze variant loopt de weg ook door de nieuwbouw van Leidsche Rijn.

Het onderzoek heeft veel onrust veroorzaakt bij de inwoners van de regio Utrecht. Maar ook bij de MWH. De MWH is verbaasd dat Rijkswaterstaat zo’n alternatief bedenkt die dwars door het net aangelegde bos Nieuw-Wulven loopt en een enorme aanslag betekent op de toch al schaarse natuur in Houten.

MWH is van mening dat de vervoersproblemen op andere manieren moeten worden opgelost, zoals in de vorm van openbaar vervoer en het verbeteren van fietsverbindingen.

De protestwandeling wordt gehouden op 1 januari. De start is om 14.00 uur bij de ingang aan de Rijsbruggerweg (Net buiten de Rondweg vlakbij De Velden). U bent van harte welkom mee te lopen en tevens te genieten van dit prachtige bos dat in ontwikkeling is en dat elke keer van uiterlijk veranderd. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat deze natuur niet verloren gaat.
Provincie:
Tag(s):