vrijdag, 10. oktober 2008 - 20:24

Provincie Drenthe en TT-bestuur verheugd over aanpassing wetgeving

Assen

De provincie Drenthe en het bestuur van het TT-circuit hebben verheugd gereageerd op de brief die minister Jacqueline Cramer (VROM) vrijdagmiddag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In de brief geeft zij aan de wetgeving over de 12 lawaaidagen op de twee racecircuits in Nederland (Assen en Zandvoort) aan te willen passen. De bedoeling is dat beide circuits de 12-dagenregeling volledig kunnen benutten voor grootschalige race-activiteiten.

De provincie Drenthe en het TT-bestuur hebben herhaald aandacht gevraagd in Den Haag voor de obstakels in de regeling. Binnen de 12 lawaaidagen mogen activiteiten op het circuit meer geluid produceren dan normaal, maar binnen de 12 dagen mag een beperkt aantal dagen voor race-activiteiten gebruikt worden.

Tot nu toe zijn de 12 lawaaidagen op het TT-circuit opgesplitst in 7 dagen voor motorsport en 5 dagen voor muziek, concerten en het Truckstarfestival. Elk evenement is met naam vastgelegd in de provinciale milieuvergunning. Daardoor is het circuit nagenoeg niet in staat om nieuwe grote sportevenementen aan te trekken.

Het voornemen van de Minister is om meer vrijheid te creëren voor de provincies om evenementen te vergunnen binnen de 12-dagenregeling. Het aantal lawaaidagen per jaar blijft gelijk. Het verschil zit in de flexibele invulling van de lawaaidagen. “De aanpassing in de wet geeft het circuit de ruimte die het nodig heeft, zonder dat per saldo het aantal lawaaidagen toeneemt,� zo zegt milieugedeputeerde Tanja Klip-Martin. Aanpassing van de wetgeving opent de weg naar andere grootschalige publiekstrekkers naast de TT en het WK-Superbike. TT-voorzitter Jos Vaessen beaamt dat het circuit meer mogelijkheden krijgt om wereldevenementen aan te trekken. “Daarmee kunnen we een gezonde financiële exploitatie garanderen,� aldus Vaessen.
Provincie:
Tag(s):