vrijdag, 15. augustus 2008 - 14:21

Provincie is storingen spoorbrug Akkrum zat

Akkrum

De spoorbrug bij Akkrum kampt sinds de ingebruikname vorig jaar regelmatig met storingen. Die leiden tot stremmingen in het treinverkeer tussen Akkrum en Leeuwarden. Afgelopen week moest het treinverkeer tot twee keer toe stilgelegd worden. Voor verkeersgedeputeerde Adema is de maat vol. Hij eist een definitieve oplossing voor de problemen.

De nieuwe, beweegbare spoorbrug werd aangelegd om een groot knelpunt voor het scheepvaartverkeer op te lossen. De brug heeft echter het afgelopen jaar nogal te maken gehad met mankementen. Daardoor moesten treinreizigers regelmatig met bussen worden vervoerd.

Gedeputeerde Piet Adema van verkeer en vervoer in Fryslân vindt het nu welletjes. “De tijd van kinderziektes is nu wel voorbij�, zo zegt Adema. Hij wil nu dat spoorwegbeheerder ProRail het probleem definitief oplost. Die heeft begrip voor het ongenoegen van Adema en heeft toegezegd op korte termijn voor een oplossing te zorgen. Adema was tevreden na het overleg: “ProRail herkent de problemen duidelijk en heeft begrip voor de urgentie om met een oplossing te komen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ProRail er alles aan zal doen om de storingen voorgoed te verhelpen�.
Provincie:
Tag(s):