zaterdag, 29. november 2008 - 18:27

Provincie ontlast gemeenten bij afhandeling milieuklachten

Echt

De gemeenten Echt-Susteren, Roerdalen, Maasgouw en Leudal gaan de afhandeling van spoedeisende milieuklachten die buiten kantooruren worden gemeld, overdragen aan de Provincie Limburg. Deze klachten komen nu al binnen bij de provinciale Mileuklachtentelefoon (MKT). Tot op heden werd dan de piketdienst van de betreffende gemeente gebeld met de opdracht de klacht te onderzoeken. De Provincie gaat deze taak van de vier gemeenten overnemen.

Gemeenten en Provincie zijn verplicht een piketregeling te hebben voor het melden van misstanden, milieuklachten en incidenten ten aanzien van inrichtingen waarvoor zij de milieuvergunning verlenen. Dit om bereikbaar te zijn bij klachten en een adequate afhandeling van de melding/klacht te kunnen garanderen. Dit geldt zeker voor klachten met een spoedeisend karakter.

Bij de milieuklachtentelefoon (MKT) van de Provincie Limburg kunnen burgers en bedrijven dag en nacht misstanden, milieuklachten en incidenten melden over inrichtingen met provinciale vergunning. Limburgse gemeenten kunnen de aanname van klachten over inrichtingen waarvoor zij vergunning verlenen door de MKT van de Provincie laten plaatsvinden. Ruim 20 gemeenten in Limburg maken hiervan reeds gebruik. De gemeenten Echt-Susteren, Roerdalen, Maasgouw en Leudal gaan de behandeling van milieuklachten buiten kantooruren nu helemaal overdragen aan de Provincie.
Provincie:
Tag(s):