donderdag, 3. april 2008 - 18:52

Provincie start groot onderhoud aan viaduct Gravenweg

Brunssum

Maandag 7 april aanstaande start de Provincie Limburg met de werkzaamheden in het kader van groot onderhoud aan het viaduct Gravenweg. Dit viaduct is gelegen aan de provinciale weg Brunssum – Kerkrade (N299).

Het onderhoud bestaat uit het vernieuwen van de voegovergangen, vervangen geleiderail, betonreparaties en vervanging van de opleggingen. Voor laatstgenoemde onderhoudshandeling is het nodig om het kunstwerk omhoog te vijzelen om zodoende de opleggingen toegankelijk te maken. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd.

De eerste fase start maandag 7 april en duurt tot einde mei (weekeinde waarin Pinkpop plaatsvindt; 30, 31 mei en 1 juni). In de eerste fase wordt het gedeelte van het viaduct gelegen aan de provinciale weg N299 richting Kerkrade-Brunssum aangepakt. Het is noodzakelijk om dit viaductgedeelte voor verkeer af te sluiten. Dit houdt in dat alle verkeer komend vanaf Kerkrade met bestemming Brunssum via de Gravenweg, Europaweg en Reeweg wordt omgeleid.

De tweede fase start na het Pinkpopweekeinde en duurt tot circa het weekeinde van 12/13 juli. In die tweede fase wordt het gedeelte van het viaduct gelegen aan de provinciale weg N299 richting Brunssum-Kerkrade aangepakt. Ook hier is het noodzakelijk om het viaductgedeelte voor verkeer af te sluiten. Dit houdt in dat alle verkeer komend vanaf Brunssum met bestemming Kerkrade via de Reeweg, Europaweg en Gravenweg wordt omgeleid. De toerit bij de Nieuwenhagerheidestraat wordt dan afgesloten en het verkeer wordt via Groenstraat, Europaweg en Gravenweg omgeleid.
In beide situaties worden tijdelijke verkeersmaatregelen ingesteld op de Gravenweg. 
De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Colijn uit Werkendam. De totale projectkosten bedragen circa € 400.000,-.
Provincie:
Tag(s):